Ter√©zv√°rosi √Ėnkorm√°nyzat Kincseskert √ďvod√°ja


Mottónk:
"Egy embert nem taníthatsz meg semmire,
csupán segíthetsz neki, hogy maga fedezze fel a dolgokat"
(Galileio Galilei)


Bemutatkoz√°s 01√ďvod√°nk a Belv√°ros legnagyobb j√°tsz√≥udvar√°val rendelkezik. Felszerelts√©ge √©s a j√°t√©kaink minŇĎs√©ge, a talaj bor√≠t√°sa (speci√°lis gumiburkolat) az Uni√≥s elŇĎ√≠r√°soknak maxim√°lisan eleget tesz.

Gyermekeink homokozhatnak, biciklizhetnek, rollerezhetnek, cs√ļszd√°zhatnak, m√°sz√≥k√°zhatnak, sz√°nk√≥zhatnak.
Az idŇĎj√°r√°st√≥l f√ľggŇĎen a lehetŇĎ legt√∂bbet tart√≥zkodunk a szabad levegŇĎn.

Az √≥voda helyi nevel√©si programja a mozg√°sfejleszt√©st helyezi k√∂z√©ppontba, mert a kutat√°sok szerint a gyermekek testi fejleszt√©se mag√°val hozza szellemi fejlŇĎd√©s√ľket is.

Programunkban kiemelt nevel√©si c√©lk√©nt a k√∂rnyezeti nevel√©st is elŇĎt√©rbe helyezt√ľk. A nagy kert √©s udvar lehetŇĎs√©get biztos√≠t a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ tapasztalatok szerz√©s√©re, √©s √∂kol√≥giai szeml√©let form√°l√°sra: gy√≥gy √©s fŇĪszern√∂v√©nyes tan√∂sv√©ny, vir√°gos kert, mad√°retet√©s, komposzt√°l√°s. Ebben seg√≠tenek a felsŇĎfok√ļ v√©gzetts√©gŇĪ √≥vodapedag√≥gusaink, √©s szakk√©pzett dajk√°ink.

Az esetleges r√©szk√©pess√©g lemarad√°sokat, tehets√©ggondoz√°st az √≥voda fejlesztŇĎpedag√≥gusa √©s logop√©dusa seg√≠ti.

√ďvod√°nkban j√≥ hangulat√ļ, boldog, magabiztos, k√∂z√∂ss√©gbe illeszkedŇĎ, egym√°st √©s a felnŇĎtteket tisztelŇĎ gyerekeket szeretn√©nk nevelni. Hangs√ļlyt fektet√ľnk a sz√©p magyar besz√©dre, a tisztelettud√≥ viselked√©sre.

Bemutatkoz√°s 02Ezt szolg√°lj√°k az √≥vodai foglakoz√°sok, a m√ļzeumi l√°togat√°sok, a t√°nch√°zi √©s k√©zmŇĪves foglalkoz√°sok, sz√≠nh√°zi, b√°bsz√≠nh√°zi elŇĎad√°sok is.

Hagyom√°nyaink k√∂z√© tartozik az √ľnnepek elŇĎtti k√©sz√ľlŇĎd√©s (s√ľtem√©ny s√ľt√©s, d√≠szek, aj√°nd√©kok k√©sz√≠t√©se), Ter√©znapi b√ļcs√ļ, a Mikul√°s, a kar√°csony, a farsang, h√ļsv√©t, az any√°k napja √©s az √©vz√°r√≥ m√©lt√≥ meg√ľnnepl√©se is.

Ezek az alkalmak lehetŇĎv√© teszik √≥vod√°saink sz√°m√°ra, hogy megismerkedjenek a n√©pi hagyom√°nyokkal, n√©pzen√©vel, hagyom√°nyos k√©zmŇĪves technik√°kkal.

A gyermekekkel sétálunk, lovagolunk, piacot látogatunk, kirándulunk, és évente néhány napot táborozunk.

Választható költségtérítéses szolgáltatások:
Az √≥vodai foglalkoz√°sok kieg√©sz√≠t√©sek√©nt a hozz√°nk j√°r√≥ gyermekek megismerkedhetnek az √ļsz√°s alapjaival a Bajza utcai iskola fedett uszod√°j√°ban.

T√©len a MŇĪj√©gp√°ly√°ra j√°runk korcsoly√°zni.
Hetente k√©t alkalommal lehetŇĎs√©get biztos√≠tunk j√°t√©kos tart√°sjav√≠t√≥ √©s izomerŇĎs√≠tŇĎ torn√°ra, melyet diplom√°s gy√≥gytestnevelŇĎ vezet, elŇĎzetes ortop√©d szakorvos v√©lem√©nye alapj√°n.

Szeretettel v√°rjuk √Ėn√∂ket!

Az √≥voda nevelŇĎtest√ľlete